Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2007 11:58 - Избори
Автор: lubitel Категория: Други   
Прочетен: 1336 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.10.2007 12:04


Неделя 29ти – ден за избор!

Не – няма да пиша за кметските избори, нито пък как човек се жени и как си избира жена (препатили хора твърдят, че било все едно да бръкнеш в торба с отровни змии – шанс няма, но важното било да имаш късмет и да избереш по-малко отровната).  Не знам дали е така  – още не съм правил този избор.Но пък други казват, че по-скоро жените избират мъжа . . .
Както и да е.

Ще направя само кратко описание на един отрязък от време (3-4 часа) за деня нарочен за изборен! Така както го видях този избор . . . и най-вече да не забравяме, че всеки ден правим един или друг избор.
И така – връщам се в неделя.

Времето – приятно топло, спокойно, няма какво да му мисля много-много, моя избор беше ясен – ще си направя разходка до хълма Царевец. Тъкмо ще видя какви строежи са започнали на Трапезица.

Часът е 12 и аз се нося полека в желаната посока.
Изведнъж спокойствието ми е нарушено - на тротоара изниква една жена, след секунди и един мъж я настига. Мъжът със заучено галантно-здрав захват подхваща жената над лакът и с тон
и движения, предразполагащ я към еднозначен избор и казва – Влизай в колата заради детето!
Следва размяна на мнения от двете страни за възможните избори по бъдещи семейни взаимоотношения . . . – кой на кого какъв бъдещ избор ще направи и прочие. Явно хората страдаха от силна глухота, защото говореха доста високо. Но да не им намирам кусури. След минута и двамата са в колата и диалога по семейните им избори продължава с пълна пара . . .  

Площада пред Царевец.

Оглеждам се – кафенето работи. Днес е ден за избор – значи няма голям избор на питиета и няма да има бира. Ще пия кафе. Нищо, че там го правят гадно. Прежалвам се и аха да поръчаме с един познат, който преди това ме убеждаваше да вземем кафе. Вчера бил пил – все още е жив. След такъв убедителен довод – склоних. Но - гледаме нова цена от 1 лев за чаша кафе.

Едни "умни" хора ни убеждават, че инфлация не била голяма – сигурно е така, но явно говорят за място някъде другаде из Европа - тук кафето вчера са го продавали по 60ст., днес вече е 1 лв. Това си е чисто повишение с 67% за 1 ден.
Изборът е ясен – усещаме се мигновено, че има много по-полезни напитки от кафето и излизаме навън с намерение да ги открием.

Един час по-късно. Пак съм на площада, но вървя в обратна посока.

Една кола лети по посока на Арбанаси. Друга излиза от страничната уличка, намалява и . . . вместо да спре, шофьора да се огледа и след това да завие. . .

Не! Той избира да продължи да завива и . . .следва сблъсък в задната врата на колата с предимство.

Две деца (живи и здрави) на задната седалка на ударената кола пищят от страх, една майка се панира край тях и ги успокоява, една врата е изкривена, една броня се е изсипала самотно на площада, един вбесен шофьор скача да търси сметка от друг.

А той, виновника (добре охранен божи служител) мънка, кърши ръце и в желанието си да оправдае грешката си лъже – Ама аз спрях, чадо!!!
Е, ако си избрал да спреш и след това да тръгнеш – излиза, че нарочно си го изчакал за да го удариш! Страхът от наказание и от поемане на отговорност понякога е много лош съветник! Днес не ти е ден за правилен избор, отче! Сега е ред на
КАТ за избор . . .

А иначе, като му дойде времето, ще разберем от шефа на отчето кой е бил с правилен и кой с грешен избор.

До тогава - решенията са си наши!

Това видях за няколко часа в един нормален ден за избор! Ден като всеки друг.

п.п. А на този клип ( http://www.liveleak.com/view?i=cce_1192833795 ) една девойка си избира пъпеши . . . :-)  


Тагове:   избори,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubitel
Категория: Други
Прочетен: 52958
Постинги: 10
Коментари: 31
Гласове: 5589
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031